top of page
  • Writer's pictureJuho Kuusisaari

Valmentaja on inhimillinen

Valmentajan rooli vaihtelee kaverista johtajaan ja suunnannäyttäjästä taistelutoveriin. Roolista huolimatta valmentaja on aina myös ihminen muiden joukossa heikkoukseniin ja vahvuuksineen.💬 Valmentaja ei ole kaikkitietävä puolijumala. Sen sijaan hänkin on epävarma ja tekee parhaansa ymmärtääkseen monimutkaisia kokonaisuuksia sekä oppiaakseen jatkuvasti lisää. Ihminen on monimutkainen kokonaisuus, samoin esimerkiksi suorituskyvyn kehittäminen.


💬 Valmentaja ei ole käskyttävä diktaattori. Sen sijaan hän on tienviitta, matkakaveri tai opettaja, joka auttaa kulkemaan oikeaan suuntaan ja tekemään fiksuja valintoja matkan aikana.


💬 Valmentaja ei ole tavarakaupan työkalupakki, jolla on aina oikea vastaus tai menetelmä valmiina jokaiseen ongelmaan. Sen sijaan hän on valmis näkemään vaivaa ja auttaa valitsemaan sekä soveltamaan sopivat menetelmät yksilön sen hetkisiin tarpeisiin.


💬 Valmentaja ei ole tunteeton robotti. Sen sijaan hän samaistuu ja kokee mukanasi epäonnistumisia sekä onnistumisia, vaikka ei aina sitä ulos näyttäisikään.


💬 Valmentaja ei ole täydellinen ihminen. Sen sijaan hän kamppailee omien läksyjensä kanssa ja siitä huolimatta haluaa olla muille tukena sekä auttaa heitä eteenpäin. Ihminen ihmisille.


Valmentajana kehittyminen tapahtuu itsereflektion ja asiakkaiden palautteen kautta.


- Juho

13 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page