top of page
  • Writer's pictureJuho Kuusisaari

Kolme vinkkiä penkkipunnerrukseen

Muutama yleisellä tasolla hyväksi havaittu tärppi penkkipunnerrustreeneihin:


1️⃣ Kokeile tiheämpää harjoitusfrekvenssiä. Lisää parin harjoitusjakson ajan vaiheittain esimerkiksi 1->2 ja 2->3 tai 2->3 ja 3->4 penkkitreeniin viikossa. Frekvenssi ylipäänsä on arvokas muuttuja harjoittelussa ja sitä itsessäänkin kannattaa aaltoiluttaa.



2️⃣ Sijoita penkkipunnerrus treenien alkuun ensimmäiseksi liikkeeksi tai kokonaan omaan treeniinsä, etenkin jos tavallisesti punnertaminen tapahtuu vasta kyykyn, maastavedon tai muun ison moninivelliikkeen jälkeen. Osalla enemmän systeemista väsymystä aiheuttava harjoitus syö punnerrusvoimista parhaan terän. Liikevariaatioiden paikkoja voi olla aiheellista vaihdella välillä suuntaan tai toiseen oman tavoitteen mukaan.


3️⃣ Mieti penkkipunnerruksen päätyölihaksia suhteessa omaan nostotekniikkaan (ojentajat, rintalihakset, etuolkapäät)? Laahaako jokin osa-alue perässä ja voisiko kyseinen alue hyötyä esimerkiksi ihan perusteellisesta kohdennetusta harjoittelusta sekä lihasmassan että voiman suhteen? Lihasmassa näyttelee osaansa maksimivoimantuoton osatekijänä.


- Juho

63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page