top of page
  • Writer's pictureJuho Kuusisaari

Treeniura on elävä prosessi

Treeniuran edetessä ympäristö treenaajan ja varsinaisen treenaamisen ympärillä saattaa muuttua paljonkin. Uusi työ, perheenlisäys, lisääntyneet velvollisuudet… Näiden muutoksien myötä myös vaatimukset treenaamisessa muuttuvat.


Joskus ajattelin, että valmentajana tehtäväni on rakentaa kullekin ihmiselle absoluuttisesti ”täydellinen” treeniohjelma. Tässä on osa totuutta, mutta täydellisyyden etsiminen sen sijaan on jatkuvasti muuttuva prosessi. Nykyään ajattelen, että tehtäväni on ennemmin kehittää systeemi, joka vie ihmisiä eteenpäin heidän senhetkisessä ympäristössään optimaalisella tavalla.Tämä vaatii treeniohjelmassa esiteltyjen kuormitustekijöiden ymmärtämistä (volyymi, intensiteetti,liikevariaatiot…), mutta myös kuinka nämä tekijät vaikuttavat nimenomaan silloin kyseessä olevaan yksilöön (biopsykososiaaliset tekijät) ja kuinka aiemmin mainittu ympäristö vaikuttaa näihin kumpaankin sillä hetkellä.


Ajattelussani tapahtui muutamia vuosia sitten suuri muutos, kun tajusin etten metsästäkään täydellistä yhdistelmää liikkeitä, toistoja ja sarjoja, vaan pikemminkin parasta yhdistelmää työkaluja juuri siihen hetkeen. Todennäköisesti useammat eri menetelmät ja ohjelmat toimivat, mutta ajan kuluessa on tärkeää rakentaa systeemi, joka kantaa yksilöä eteenpäin kohti tavoitteitaan alati muuttuvassa ympäristössä.


- Juho

16 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page