top of page
  • Writer's pictureJuho Kuusisaari

Miesten ulkonäköpaineet

Ulkonäkötavoitteissa ei ole mitään vikaa, mutta käsittelemättömät ulkonäköpaineet käyvät monelle hyvin raskaaksi taakaksi.


Myös miesten ulkonäköpaineet ovat todellisia ja omista ahdistavista ajatuksistaan puhuminen toiselle miehelle on usein poikkeuksellisen korkean kynnyksen takana.


Omassa työssäni olen aika paljonkin tekemisissä lihasdysmorfian tai lievemmin omaan lihaksistoon tyytymättömyyden kanssa. Lihasdysmorfiasta tai tyytymättömyydestä kärsivä kokee tyytymättömyyttä lihastensa kokoon, muotoon tai erottuvuuteen.


Välillä taustalla on häpeää siitä, ettei mielestään täytä kuvitelmia miehisyyden kriteereistä tai urheilulajin mielikuvien esittelemästä ulkonäöstä.


➡️ Suorituskykylajit tai voimalajit eivät ole mitenkään suojassa näiltä ilmiöiltä, vaikka lajin arviointi itsessään ei perustukaan ulkonäköön.


Tiedostan, että olen myös omalta osaltani tuomassa sosiaaliseen mediaan lisää sisältöä lihaksikkaista sekä vahvoista miehistä. Toivon kuitenkin, että pystyisin tekemään sen tarjoamalla asiaan realistisia esimerkkejä ja terveellisiä lähestymistapoja. En usko, että tässä asiassa sisältö itsessään on niinkään suurin ongelma, vaan mielikuvat mitä sisällöllä pyritään luomaan ja tarkoitusperät mihin sisällöllä pyritään pääsemään.


Minä en ole syömishäiriöiden tai edes häiriintyneen syömiskäyttäytymisen asiantuntija. Tarvittaessa on etsittävä väkevää ammattitaitoista apua auttamaan vaikeiden ajanjaksojen läpi.


Sen kuitenkin sanon, että kaikkien kannattaa sukupuoleen katsomatta keskustella toistensa kanssa näistä teemoista heti kun siihen on mahdollisuus. Sen olen oman kokemukseni kautta todennut hyvin hyödylliseksi. Saatat yllättyä siitä, kuinka moni muukin on pyöritellyt mielessään hyvin samankaltaisia ajatuksia.26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page